Locatie

De Waalse Kerk Arnhem of Agnietenkapel dateert uit het begin van de 15e eeuw en is het enige wat nog resteert van het voormalige Agnietenklooster, het nonnenklooster van de franciscaanse zusterorde van de heilige Agnes. Het gebouw is in laat-gotische stijl gebouwd en is een Rijksmonument.

Bijzonder is de fraaie preekstoel uit 1610, van oorsprong afkomstig uit Susteren.
Sinds 1751 is de kerk in gebruik van de Waals-Hervormde Gemeente. In 1860 kocht de Waals-Hervormde Gemeente het gebouw en vond er een verbouwing plaats onder leiding van architect Lucas Hermanus Eberson, waarbij onder meer de tussenverdieping verdween.

De kerk raakte ernstig beschadigd in september 1944 tijdens een bombardement in de Slag om Arnhem. Het gebouw werd gerestaureerd in 1950-1952.De gehele westelijke voorgevel werd vernieuwd in de stijl van de Delftse School.

Het kerkje heeft een intieme, warme uitstraling, een uitstekende akoestiek en een prachtig orgel (1777), afkomstig uit de Waalse kerk in Nijmegen en gebouwd door de uit Keulen afkomstige orgelbouwer Charles Philippe König Jr.

Naast de kerkdiensten leent het gebouw zich uitstekend voor allerlei andere activiteiten als concerten, lezingen, tentoonstellingen, huwelijken enzovoort.

Klik hier voor de agenda.

Adres: Gasthuisstraat 1, 6811 DZ Arnhem